Големите принцеси не тъгуват
за туй, че мъничко са остарели.
И нямат кърпички във джоба -
аксесоар във ляво, до ревера.
Те не потропват със краче по пода,
капризи и желания не проявяват,
а балните им рокли в гардероба
по закачалките стоят и избледняват.
Не чакат принца да ги грабне.
Отдавна е до тях и окуцял е коня.
Безмилостен е времевият отпечатък.
Очукана е рицарската броня.
Големите принцеси не ревнуват
и искрено се случва да се забавляват,
когато със по-малките принцеси
неловко принцовете се задяват.
Достойни са големите принцеси!
С годините превръщат се в кралици.
Оръжие във себе си не носят -
използват кадифени ръкавици...
© Детелина Стефанова Все права защищены