ПРИНТЕРЪТ НА БОГА
... да дишам другояче аз не мога – как да живея? – примерен и тих,
във мен е включен принтерът на Бога! – и аз принтирам всеки негов стих,
каквото ми диктува, го записвам със благ молив на празния бял лист,
и Той ме черпи биричка със чипса, че съм пред Него праведен и чист! –
понякога тъй бащински ме хока, че ставам пак послушното момче,
забравям как съдбата е жестока! – със мен – додето Времето тече,
и как – щастлив под думичките Божии – и аз ще си отида от света
с прекрасната илюзия, че може красивия Му стих да ви чета!
Дори да грохна нявга в изнемога, аз сметката за ток си я платих!
На този свят бях принтерът на Бога – и разпечатах всеки Негов стих.
25 август 2023 г.
гр. Варна, 13, 45 ч.
© Валери Станков Все права защищены
Поздрави, морско момче!
Благословена вечер!