Пристан
Слънчев Юли ме гали с аромат на сено
и създава пак щастлива поличба.
На сенокоса в разгара сме и дано
този сезон да завършим с отличие.
Шепне слънчев Юли за бели платна,
все по-сладки са нашите есени,
три лета са зад рамото и зад гърба,
на крилете на птици понесени.
И догоре запълнени с красота,
все натам към звука на прибоя,
към надеждите чисти и песенни,
чрез които завинаги вече съм твоя.
Ще се връщам в моя слънчев Юли,
(нищо, че Август в очите искри)
когато суровата зима отбрули
и последните летни любовни мечти.
© Мери Попинз Все права защищены