2 июн. 2010 г., 12:13

Притча за невъзможната любов 

  Поэзия » Оды и поэмы
4184 0 2

Притча за невъзможната любов

 

Човекът бе ловец в първичната си същност

и покоряваше живота под небето.

Доказваше, че превъзхожда с интелект и външност

създанията, обитаващи на сушата и във морето...

 

Веднъж човекът гмурна се да търси

сред необята морски – препитание,

но щом се спусна дъното за риба да претърси,

дъхът му свърши и изпадна в странно състояние.

 

С последни сили спусъка натисна...

 

Стрелата на харпуна му прониза

една Русалка право във душата.

Сега е в негов плен, а той от нея запленен е

и само в сливането ще намерят свободата...

 

Но те са две тела от два различни свята -

две паралелни измерения в живота на Земята.

И колкото един към друг да се стремяха,

оставаха далечни – най-сетне проумяха,

 

че невъзможна беше тяхната любов!

 

Тя търсеше с природата баланса

и виждаше с душата невидимото за очите.

Живееше свободна сред морските пространства

и на Твореца посветила си бе дните...

 

Той гледаше и чувстваше чрез сетивата.

Желаеше това, което го привлича страстно.

Приемаше за истина илюзиите на съдбата

и сенките на светлината - за реалност...

 

За него, Любовта ù си остана неразбрана притча.

 

Тъй, предпочете да се върне в своя свят

на лицемерни и фалшиви чувства,

където добродетелите вече не ценят,

а танца на измамните слова се счита за изкуство!

 

И постепенно образите им размиха се и избледняха...

Със глътката си въздух - бе погълнат от земна суета!

А тя изчезна в бездната... и повече не се видяха,

защото вече не трептяха в еднаква честота...

 

Така останаха във плен един на друг до следващия си живот...!!!

© Христина Мандаджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ще чакаме следващия живот... жестока е понякога съдбата...
    Преживяна може би и докосваща душата притча!!!
    Поздравления!
  • само в сливането ще намерят свободата,поздравления
Предложения
: ??:??