Един другар в живота стига,
да споделя радост и тревога,
да ми помага и да ме издига,
приятел с който да не мога.
Да подкрепя, и тъгува,
теб и твоите болежки,
с теб да се вълнува,
да те разбира по-човешки.
Приятелят е силна дума,
не всеки е достоен да го избереш,
приятелите нямат суми,
трябва сам да си ги подбереш.
Без приятел си самотен, единак,
сякаш чакаш на самотна гара,
надяваш на единственият влак,
отваря се, а от него само димна пара!