ПРИЯТЕЛСТВО
Камарад, приятелю обични мой, Амиго,
приятелството е камък безценен, най-скъп,
не го ли опазиш, после върви намери го
по своя си трънлив, незнаен и кратък път.
То не иска ни вода, нито гозби, нито хляб,
но то е най-капризният дар на душата.
Който го няма е нещастен и беден, и сляп,
а който го има жъне жътва богата.
То не иска нита пари, коли, нито имот.
Чужди му са и всички блага на земята.
То може да бъде слънцето във твоя живот -
без него сам ще се луташ ти в тъмнината.
То не признава нито богатство, нито слава,
то самото е такова богатство безценно,
кой може да го цени дарове получава,
той от себе си трябва да дава безмерно.
Затова, приятелю безценни мой, Амиго,
нашето приятелство дълготрайно, нека
да направим всичко - аз и ти, но запази го,
със нас все да бъде от нине до века.
© Анка Келешева Все права защищены
той от себе си трябва да дава безмерно.
То може да бъде Слънцето в твоя живот"
Щастлива съм , че това Слънце ме огря и мен.Нека да те имам.
Благодаря.