Приятелят, страданието ти ще разбере,
без думи само в очертаните мълчания.
Тъгата ти от корена ще разчете,
чул мъката в сълзите ти от разстояние.
Приятелят ще ти спести онези думи,
които стягат в робски самосъжаления.
Ще те опази от празнословия безумни,
душата ти ще утеши с едничко изречение.
Ще ти припомни Кой е Този, Който те обича,
ще помогне, без да ти отнеме дара от небето.
Подал ръка, до теб безшумно ще дотича,
благородник, дарил от Бащината обич на сърцето.
© Мария Все права защищены