ПРИЯТЕЛЮ, ЩЕ ТЕ НАУЧА ДА ОБИЧАШ
Да знам – да плачеш е ужасно!
Да бъдеш сам – непоносимо е дори!
Ти подари ми час отплата
и аз от болката ще те спася!
Та заедно да тръгнем по земята
да търсим розовия храст,
да сбираме за обич, болка и утеха
от неговата светлина.
И не е нужно да си влюбен в мене.
Не, не е нужно да обичаш мен.
Дълбоко вдишай аромата
на току-що разпъпилия цвят.
Повярвай в думите,
които идват като песен
да търсят път към чуждите сърца.
Приятелю, защото да обичаш
е благослов от божия ръка!
Макар и да е малко страшно,
малко трудно
бих искала да те науча на това!
© Елена Бързева Все права защищены