Приютих се в сърцето ти
тихо и нежно,
като влюбено птиче
намерило пристан,
като морска вълнá
разпиляна в морето,
като чиста сълза
притаена във ириса.
Като топла въздишка
след нощна милувка,
като нова надежда
докоснала изгрева,
като вятър бездомен
притихнал във ехото,
като вино червено
пропито във вените.
И макар да съм мълния -
дива и огнена,
приютих се смирено
в твоята есен.
© Дочка Г Все права защищены