ПРИЗНАНИЕ
Признавам си!
И аз обичам да се заигравам
с капризната блондинка
Госпожица Ирония...
Правя го, но без да забравям,
че хапливата госпожичка
е дъщеря
на Пани Малка Злобичка
и на Монсеньор Високо Мерие!
Правя го, но с такт
и при Условие,
че в игрите ни
не трябва да проблесва
опасното ù Родословие...
ЗА СТО ГОДИНИ!
От Плеяда именити и почтени
на Съвременна България
Градители,
за сто години
във гнеаздото българско излюпи се
освирепяло ято
от Грабители...
© Петър Петров Все права защищены
Въпросът е КОГА, ТОЗИ НАРОД ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ?
Харесват ми стиховете ти, защото казваш нещата така, както са!