Признание
формата на сърцето ми
е чисто човешка
ако я вземеш в ръце
ще видиш колко е тежка
като камък
притиснат о родна земя
осъдително-състрадателна
като майчината сълза
и побира тестото
на всички сезони
с дъждобраните им
и с пресушените им желания
с амбалажните шапки
и с ожулените им колене
формата на сърцето ми
още вярва в юнашките рани
и се спъва в пълзящите вратове
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены