Тъжиш след мойта изповед,
изсипала се безпощадно
през сивия измокрен ден,
родил посоки без лъчи,
ограбени и хладни,
с хербарий от изгубени цветя роден.
Тъжиш помръкнала във тъмен ъгъл,
втренчена във сипеите голи,
след пощальона, с празна вест излъгал,
колет оставил с похабени роли...
Без мойто откровение
посърнал и оловен щях да влача
нозе вдървени под окаляната дреха,
с изкуствените изгреви във здрача
полепнал по лъжливата утеха.
Жесток съм може би в попарения миг,
но трижди по-жесока е усмивката
с букета на лъжата,
любов ридае със сподавения вик,
но любовта цветя ще дири
единствено със истинския лотос,
разтворил се пред извора
в градината на свободата...
гр. София, 25.07.2017 г.
© Димитър Христов Все права защищены