Обичам те в горещи дни
и нощи,
в летен зной.
Обичам те в бури
мощни
и в покой.
Отдавам ти душа
и тяло,
така отпусната,
на теб изцяло.
Обичам те в свойта младост,
и в залеза на дните.
Обичам те в дълбока ярост,
в уюта на мечтите.
И ще те обичам вечно
непокорна,
раздирана от вопли.
Мълчаливо ще треперя,
неспособна
да открия друга обич
да ме стопли.
© Ваня Йорданова Все права защищены