Небе бездънно призори,
купове безлюдни светове,
потоци метеори, падащи звезди -
в пламъци изгарящи души на хора ...
Така ще се стопи и мойта -
не свещичка пред свещения олтар,
а преди зори в нощ безлунна
в езика огнен на сетния пожар ...
© Валентин Василев Все права защищены