Голям си е проблемът газов,
но аз си имам друг кахърп –
наследник съм на Ботев, Вазов,
комшии казват – и добър.
Как да се меря с тез кумири
щом книги никой не чете
и гледа как да ги отсвири
дори най-малкото дете?
Те са в моят регион –
и Калофер, па и Сопот,
но, дали съм шампион
или правя тропот?
Двамата света превзеха,
той им падна във краката,
дали е за мен утеха
че ме хвалят по селата?
Дилемата ми е голяма,
но, все пак, си е моя грижа.
А те титани са, спор няма!
Я по-добре да се изнижа!
© Георги Янков Все права защищены