Когато измяна
простреля ума,
душата пияна
ридае в дома.
За обич копняла –
днес тихият плач,
разтърсва я цяла –
от сутрин до здрач!
Попаднеш ли в яма
на "княз" Сатана –
свещичка във храма
е лъч светлина!
Излез от затвора!
Страха обуздай!...
И дишай простора
на земния рай!
Виж пролет дошла е –
край теб – красота!...
На младост ухае...
Срещни любовта!
Светът е чудесен!
Не гледай назад!
Отново със песен –
по белия свят!
Живееш ли в Бога,
ти ставаш Човек!...
Със "Зная и Мога" –
към Светлия век!
16 ч., 21 април 2020
Великден, Благоевград
© Иванъ Митовъ Все права защищены