151/Опитах „писането” да откажа,
да съм с науката. Но спрях!
И в Пловдив го планувах даже...
Но казвам ви, че не успях!
Тя бе във мене вкоренена.
И скачаше с Пегас в терена...
Не исках аз и не успях -
В окопа ѝ се окопах!
И стана мойта първа грижа
И търсен смисъл на света!
Не стана мойта суета,
а начин дните си да движа!
И от успехи окрилен,
до края тя остана с мен!
© Христо Славов Все права защищены