149/Невръстен аз така се влюбих,
че се изгубих в любовта!
От този сън не се събудих,
докато влезна във света
и срещна мойте опоненти,
завистници и конкуренти,
край себе си и в дън света.
Аз възхвалявах любовта!
На злите хора на земята,
аз по-късно се посветих
и огъня на моя стих,
за тяхна клада, сега смятам!
И така от ден на ден,
на всичко туй бях посветен!
© Христо Славов Все права защищены