21 июл. 2010 г., 20:50

Проекция 

  Поэзия » Другая
513 0 1

Проектирам лятото върху гърдите си

в  мрежа от сияйна паяжина. В краката ми

се валя прах, с избледняла ръка в морско синьо.

И после се дави в забрава в сляпата къделя

на мрака, спуснат от изпитата горе луна.

 

Давя се в собствените си целувки

в  магия за дъжд, изтъкани по грешка. Да,

обърках магията - за миг ме превърна в жена.

И после заплаках над ручея, отразил в капките

бледата кожа на самотна сърна.

 

Навих остатъка лято на сноп под косите си

в кълбо от протъркани мечти. В сърцето ми

се нажежи искра и проблесна изпод същността ми,

докато не се вля в пороя, изсипал се отгоре над ручея,

за да удави всред себе си душата на отразена жена.

© Криста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??