ПРОГНОЗАТА ЗА НЕОБЯТНА ЗИМА
За всяко зло си има чернова
и план, разписан в седем-осем точки.
Додея ми от всеки карнавал,
от маските с гримаси непорочни.
От опит да изглеждаш чист и бял –
(най-мръсните игри са много точни!)
след теб остават купищата кал,
натрупана по мраморните плочки.
Човек се заблуждава, че в света
решил би с удар всякаква енигма.
Не бих си позволила да влетя
в ядрото на скръбта – като изригва.
© Валентина Йотова Все права защищены
Странно, други коментари имаше вчера, Майсторе.