(Божествени напътствия)
Не тичай по чужда пътека,
накичена с рози през зима,
прокарай си своя, но нека
да минеш по нея с любим(а)!
Мечтата – през двайсет и трета –
в живота надеждна опора.
Напролет ще цъфнат лалета,
в градинката твоя на двора!
Все някога идва момента,
когато душата лирична,
надскочи високата лента...
върха на следа поетична...
Почивка, пред чая от мента,
заслушан с възторг в „Патетична“!
10 декември 2022, 12:30 часът
11 януари 2023, 2:15 часът
„Патетична“– соната – Лудвиг ван Бетховен
© Иванъ Митовъ Все права защищены