Бурният вятър отвя дъждовете
и тежките мрачни мъгли.
Спокойно и мъдро небето
отново в синьо блести.
Полите си влажни разтърси земята
и сладкият ù дъх над нея лети.
Всичко живо с трепетна радост
изпраща зимните дни.
Неземно красива и млада
пролетта над земята лети.
Предвещава нови надежди
и слънчеви безоблачни дни.
Нова любов, нови копнежи
сбъдване на нови мечти.
На всеки от нас пришива крила.
Обичана пролет, добре си дошла!
© Лиляна Стаматова Все права защищены