16 мар. 2008 г., 09:51

Пролет 

  Поэзия
530 0 5
                      Разцъфтяха дърветата в розово,

                      и от тях замириса на люляк,

                      колко светло бе вън, колко пролетно,

                      сред зелено градът се събуди.

                      Позабравени птици долитаха,

                      пак при свойте покои безценни,

                      дето зимата беше затрупала,

                      под завивки студени и снежни.

                      А цветята, цветята възкръсваха,

                      по-красиви дори от молитва,

                      и множаха се, за да запълнат

                      във всяко кътче със свойте усмивки.

                      Разцъфтяха дърветата в розово,

                      сред зелено градът се събуди,

                      и забрави във миг за тревогите

                      сред поредната пролет изгубен.

                     

© Эоя Михова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??