Пролет е...
Пролет е навънка,
зеленина блести.
В очите ми зелени -
слънце пак искри.
Пролет животворна,
дошла си пак при нас.
С цъфнали дървета,
но в коварен час.
Вирусът върлува
и в къщи прикова...
Няма глъчка, радост,
животът закова...
А пролет е навънка,
лалета аленеят...
Птички в простора,
отново песни пеят.
© Лилия Нейкова Все права защищены