ПРОЛЕТ ИДЕ
Пролет пристига, пее капчука,
снегът си отива, ледът се пука.
Зимата вече да си отива.
Слънчице пече с веселост жива.
Душа да сгрее, от студ замряла,
дано запее в стаята бяла.
Пролетта млада тя да прослави,
старост-нерадост миг да забрави.
Пролет пристига, шумолят клони,
радост повдига, мераци гони.
Зимата снежна да си отива!
Чакаме нежна пролет красива.
© Анка Келешева Все права защищены