1 мар. 2014 г., 18:26

Пролет пристига 

  Поэзия » Пейзажная
352 0 2

ПРОЛЕТ ПРИСТИГА

 

Пролет пристига млада, засмяна -

желана и тъй обична.

На зимата тя ведра е смяна

весела и мелодична.

 

Пеят капчуци, тичат рекички,

птици огласят простора.

По полето излезли са всички -

машини, работни хора.

 

Зелен килим, зелени дървета

и цветя, и цветя пъстри.

Вече дошла е, Пролетта шета

променя с вълшебни пръсти.

 

Вред по земята живот се ражда -

в животни, птици, пчелички.

Лъчите на топло слънце жаждат

дървета, малки тревички.

 

По улиците - детска  гълчава,

в' въздуха радост се носи.

Светли надежди всекиму дава

на млади и белокоси.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Елена!Пролетта е сезон на надежди, на желания, светли мечти. Нека да се сбъднат!

  • Много ведро и жизнерадостно въздействие на този стих!!!
    Стана ми хубаво в душата
    Прегръдка с благодарност за красивата картина!!!
Предложения
: ??:??