Над мене гълъб прелетя,
а в човката му – цвят на смирна
поръси сладка благодат
за пролет слънчева и мирна.
И гълъба в ръце поех,
държах го като дар небесен.
Ти, който пратил си ми вест,
и с грижа върху мен надвесен,
творецо, обич и поклон
пред силата ти всемогъща.
От своя слънчев небосклон
земята цялата прегръщаш.
Събудени за нов живот,
цветя и птици пеят песен.
Благословени сте с любов.
Христос за радост днес воскресе!
© Слави Тодоров Все права защищены