Във ранния топъл, пролетен ден
със вятъра аз си играя.
Той гони ме или бяга далече,
в очите ми прах разпилява.
Докато усетя със него политам
и се рея като птица в небето.
А слънце с усмивка от облак излиза
и с парещи пръсти топи ледовете.
Във ранния топъл, пролетен ден
потърсих навън красотата.
Във стръкче трева,
вред птичите песни,
потънах в нежен парфюм
от цветята!
Във ранния топъл, пролетен ден
таен копнеж се заражда -
да намеря в човека човешкото.
Да намеря в човека лъч светлина,
струящ от душата!
© С обич от мен за вас Все права защищены