Камбанките на звезден смях
събудиха небето.
Отворило очи без страх,
то пролетно засвети.
Но облачната му брада
априлски дъжд измъти.
Сборичкаха се Не и Да
във локвите на пътя.
А после, проснал мокър дъх
на близките дървета,
Денят целуна своя връх,
закичен със пайети.
30.04.2020
© Мария Панайотова Все права защищены
Прегръщам те с обич, миличка! ❤️