Hамятат вече пъстрите си дрехи
прехубавите дни на пролетта...
А към слънцето мечтите ни поеха
и всички заобичахме света!
Красиво е небето неспокойно.
Приветства ни със птичите крила.
Усмихва ни се слънцето достойно!
Личи си, че е пролетта дошла...
Надеждата след зимата порасна.
Зеленото и синьото се сля!
О, нашата страна е тъй прекрасна,
щом зимните неволи преболя...
09.04.1951г. Драгойново
© Христо Славов Все права защищены