Вятърът с ледена студенина изми очите ми.
Слънцето докосна зениците
и те изпратиха към света
пречистена зелена светлина.
Планинският въздух се промъкна във вените
и преобърна кръвта.
Първо тя се спря, а после по-нова и силна забяга в тялото.
Аз съм по-стара от тази земя,
но тук съм и все пак съм млада.
Пръст измества плътта.
Колко дълго се въртях в това?
Къде е дома?
Само морето може да ми отговори,
аз съм капка от неговата вода.
И пулсът ми ще разкъса плътта,
когато буря издига всяка вълна.
Неспокойна до лудост е моята душа,
когато дойде време за прилив.
Обичам тази Земя,
връстница на моята душа.
© Калина Все права защищены