Промяна
Стана тя, каквато стана
Здравка мина Океана.
И пристигна наща Миска
с Том ръката и да иска.
Тате, каза тя тогаз -
,,Знай ще му пристана аз!
Той за мене град гради,
готви ми и ме пои.
обичта му е голяма,
няма никаква измама."
Тръгнаха по точен план,
с презокеански аероплан.
Прелетяха над кълбето,
после пък Париж-Софето.
И на Том да не му друса,
му спестихме автобуса,
метнахме го в БМВ-то,
пуснахме се по шосето,
Марио му даде газ...
Гледа Томас във захлас
нашите ,,небостъргачи",
нисички са май, обаче,
се предвижихме по график,
нищо, че и тук е трафик...
Друсахме се по паважа...
жълтия, пред Парламента,
но стоварихме багажа
право в апартамента.
Да, но родните сестри
тръгнаха да търсят банка.
Ний със Том, надве-натри
спретнахме мезе, луканка...
Че със него тъй милеем,
(с далечен, чакан гост),
пътят дълъг да полеем,
заедно да вдигнем тост...
Всичко беше точно, значи
в тоз ракиен диалог,
с ,,Чиърз"и без преводачи
минах си на монолог...
Тая Ямболска ракийка
тъй достойно се представи,
Том загуби глас, картинка
и английския забрави.
Искането на ръката,
стана си по правилата...
Том във вярност и се врече,
твърдо кажа и отсече:
,,Тя е моята кралица!
Tя е моята награда!
Сватбата ще е във Ница,
роклята ще е от Прада.''
Аз пък вече съм спокоен,
че далеч зад Окeана
ще си бъдат вече двама
и животът продължава.
08.12.2014г.
LZ1CN-Ямбол
© Драган Драганов Все права защищены