Откакто тук промяната настъпи,
животът ми тотално се стъжнИ:
Продуктите във супера са скъпи,
а моята заплата си стои.
Поскъпна много водката Аляска,
а хлябът стана лев и педесе!
Цената на марулата ме стряска,
поскъпна доста вълчото мезе.
За телешко… не смея да помисля,
а камо ли за гръцкия зехтин!
Купувам само карнобатско уиски,
понякога и македонски джин.
Бозата във Фантастико се вдигна,
достигна фантастични висини.
Айрянът - покрай Коледа изригна,
а след това съвсем не се снижи.
Забравил съм за ябълки и фрукти.
Бананите ги гледам със печал.
От рафта с намалените продукти
не винаги си взимам кашкавал.
Мометата си тръгнаха от вкъщи,
не искаха да пият евтин чай.
А Арес - на гранулите се мръщи,
ръмжи и ме посреща с гневен лай!
Промяната - аз чаках две години,
и вече съм напълно променен:
Оглеждам се във скъпите витрини
и чакам пак да дойде Видовден!
Юри
Йовев
Януари
2022 г.
© Yuri Yovev Все права защищены