Когато просякът в студа ти се усмихне,
осъзнаваш колко си богат за миг,
щом бездомният със нищото щастлив е,
ти и сит и подслонен си принц честит.
Забравил на живота простотата,
впуснал се в гонитба за пари, престиж,
потънал на проблемите във сивотата,
едно безмълвно чудо те пренесе в свят по-висш.
Богатството не е в това да имаш всичко,
във властта, в обноските не е!... А е в това
да знаеш, че без тях не губиш нищо,
от магията любов, от себе си, от синьото небе.
© Антония Спирова Все права защищены