2 дек. 2006 г., 00:50

Прошепни ме на разсъмване 

  Поэзия
583 0 6
Прошепни ме, на разсъмване, във зори...
... заспи тази нощ, гледайки в очите ми,
за да бъда отново в съня ти красива,
нежна,  и тиха, добра... Безкрайно небе,
добра синева... искам утрото да е щастливо!
Изречи ме във стих, в тънка синя мъгла,
как омайвам те с дъх на ела и  бяла сила,
от която потрепва твоята мъжка ръка.
Клонка разцъфнала в пролет да бъда.
Ти птица, политни  към белите облаци,
после отново при мен се върни.
И на клонките... моите длани,
с твоята обич добра... остани...


© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??