В прошките са раните
и болките, притихнали до изнемога.
На тях се учат само мъдрите,
отворили сърцата си към Бога.
Защото само Той
най-истински прощава
и в ръцете Си с любов
греховете ни събира.
Да простиш - да се пречистиш означава,
но не всеки прошката намира.
В прошките са ни сълзите,
отмили най-черните ни мисли.
Прошката е вярата в душите,
че могат да останат чисти.
© Галина Кръстева Все права защищены