26 июл. 2016 г., 10:02

Просия 

  Поэзия » Гражданская
377 2 1

Разходих се днес в големия, красив град

и срещнах по пътя си човек, който проси.

Раздаваше музика за да се спаси от глад,

но личеше, че в сърцето си доброто носи.

 

И аз като него по цял ден на хората се моля,

само че за къшей любов, нежност, топлина.

И ако трябва в кофите за боклук ще ровя

обич да намеря, както просякът чака храна.

© Явор Перфанов Все права защищены

2016

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??