Прости ми, Господи, но го обичам,
дори да знам, че не съм достойна.
Вярна до болка му бях, се заричам,
и съвестта ми затова е спокойна.
Прости ми, Господи, не мога да дишам
без него. Той е моят въздух и земя.
За него само и единствено пиша.
Помогни ми, Боже, подай ми ръка...
Прости ми, Господи, но не намирам
смисъл в себе си, когато го няма.
Далеч от мен е и сякаш умирам...
Усещам, че пропадам в бездънна яма.
© Стефка Георгиева Все права защищены