Във простотата са красивите неща,
във камъче, полегнало в реката,
във цветенце, положило глава
на тънко храстче връз снагата.
Във простотата са великите неща,
във ниски черкви по селата,
в икона, нарисувана с ръка
на свят човек, отрекъл суетата.
Във простотата са човешките неща,
към просяка протегната одежда,
в молитвата за другите в нощта,
отправена със вяра и надежда.
В усмивката са простите неща,
в ухаещия хляб на плодородие,
във миг на помощ към врага,
във Добротата - Ваше Благородие!
© Неземна Все права защищены