ПРОСТРЕЛЯНО наднебесие
непобедимият е победен
не с красиви изречения
кристалът се разпада
в конкретните небивалици на съня
и се спъваш във окапала дъга
безслънчев сух и немощен
не знаеш колко тъжни като цветовете ти
остават безнадеждните коруби на душата
в кухи рани
не можеш виното да прочетеш
нито бъдещето на лозата…
непобедимият е победен
без красиви изречения
кристалът се събира в слънчевите
бивалици на дъжда
и прехвърля в него арката си
седемцветната дъга
© Диана Павлова Все права защищены