ПРОСЯК
Събира в износен, продупчен каскет –
от сутрин до вечер, през сълзи –
събира по два, по един и по пет –
подхвърлено с досада милосърдие.
Той – бедния просяк – събираше срам,
събираше мъка в каскета.
Застанал смирено до Божия храм,
събираше милост човешка.
© Румен Ченков Все права защищены