Имам във себе си тежки въпроси.
Труден е, Боже, животът ни днес.
Босия тръгнал е вече да проси.
Гладен си ляга в кашона нощес.
Сухият хлебец е малка надежда
в дланите мръсни - немити до днес.
Всякоя вечер под мост се навежда...
Мисли за своята паднала чест.
Той е забравен от дните жестоки.
Те са за него и пепел, и прах.
Всички благатства са толкоз високи...
Ляга си вечер с предсмъртния страх.
© Никола Апостолов Все права защищены
и за оценката!Желая Ви хубави събота и неделя!
Поздрави от мен!