Просъница
В един и същи сън
сънувахме, до изнемога:
дълга, честта, страстта,
копнежите по Дявола и Бога.
Събудихме се - две деца
в разхвърляната от живота
класна стая.
Урокът-споделена самота.
Научихме ли го?
Не зная...
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены