Хей, животе, чакай, чакай! Де така?
Имам още да разказвам не една мечта!
Имам още утрини не съмнали!
Имам топли вечери не тръгнали!
Хей, животе, чакай! Де така?
Тук започва днес най-интересната игра,
в ритъм на сърцата разиграни,
в любов души се сплитат!
Хей, животе, чакай, чакай! Де така?
Имам да посрещам още чакани утра!
Имам приказки да изживявам,
приказки да изсънувам и да измечтая!
Хей, животе, спри почакай!
Де поемаш там без мен,
скрил съм в ъгъл
на душата си изстрадала,
още тръпката по теб,
тръпката в сърцето скрита
чакаща там своя ред!
Хей, животе, чакай, не заминавай!
Тук душата моя, още трелите реди,
трелите на минали и любови чакани,
трелите създали моите дни!
Хей, животе, спри почакай!
В ръцете ми протегнати,
вземи и се гушни!
Ще ти разкажа аз мечтата,
още чакаща да се събуди в зори!
Хей, животе, чакай!
Максим Велков
© Максим Велков Все права защищены