Толкова злини има на тоя свят,
толкова беди терзаят човека,
на болка и страх е богат,
напразно търси той утеха.
Цял живот гръб превива
пред алчен богаташ,
що достойнството му убива,
мутра, ама нали е "наш"!
С пот едва изкарва си хляба,
мафиот труда му краде,
за да има храна - душа е слаба,
позорно е принуден глава да сведе!
© Георги Все права защищены