Противоречие, направено от съвпадения
и истини, събрани във лъжа.
Твоя гледна точка, пропита в чужди мнения.
И хорър. Приказка. И любовта.
И най-красивата. И най-нещастната.
И споделена уж, но пак сама.
И най-ужасната. И най-прекрасната.
И плашеща. Щастлива. Любовта.
Несигурност. И безопасно място.
И щастие. А всъщност и тъга.
И нищо няма смисъл. Но е ясно.
Противоречие е всъщност любовта.
Във облаците може да те вдигне
и да те сблъска с твърдата земя.
Неясно е дори самото име –
дали е обич? Страст? Тя, любовта?
Във рамки да я впиша – невъзможно.
Да я описвам с думи – не умея.
Да я почувствам – може би най-сложно.
Не искам нищо повече от нея…
© Мария Все права защищены