Тиха нощ.
И протяжна
до скучност луна.
Нямо до лудост небе,
с изпочупени светещи
кръгчета.
Незрими.
В огледалото
за обратно виждане.
Град. Не като другите.
Със смълчани улици,
усукани по собствената си ос.
А въздухът стяга.
И прежуря почти.
До... задушаване.
© Нели Все права защищены