Проявите на Смелостта
На бара в кръчма Смелостта
поредна водка бодна -
на спирта само близостта
я правеше свободна.
Измамата и Наглостта
отново бе видяла -
все там, на същите места
и пак си бе мълчала.
Но тук, далеч от двете тя,
уста на хъш отвори
и лъв надъхан излетя,
готов да ги пребори.
Да ги захапе! Да! Но как,
когато тях ги няма?!
И ревна (както вчера) пак
по същата програма...
Рева, рева и изтощен
до тигъра полегна
(Честта, и тя с подобен ден,
към чашката посегна)...
... Пияна вече, Смелостта
стакана си гаврътна
и, като талпа, до Честта
безпаметно се гътна.
© Марин Цанков Все права защищены