1 окт. 2005 г., 22:52

ПРОЗРАЧНО ЯСЕН Е СВЕТА 

  Поэзия
981 0 0
ПРОЗРАЧНО ЯСЕН Е СВЕТА

Останал без думи,
Върви той по прашните друми.
Чуди се на глупостта,
налегнала света.

Блъскан от живота
той падал и ставал е пъти наред.
А сега препатил от болка
Върви с поглед отправен напред.

Презира той чуждите очи,
ненавижда техните души.
Наивност и завидна простота,
чете във техните сърца.

Излишно е да ги познава,
прозрачно ясни са му те,
като отворената книга
за старото пораснало дете.

© Ясен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??