16 мая 2007 г., 10:36

ПРОЗРЕНИЕ 

  Поэзия
599 0 1

ПРОЗРЕНИЕ


Кой насън, кой и на яве,
всеки си гледа своето здраве,
борбата е безмилостна, жестока,
за  да  си живееш  живота.


Няма работа - няма хляб,
няма религия - живееш като сляп,
наоколо всичко се разпада
и лошата съдба нам се пада.


Но не е точно в това бедата,
малцина да си играят играта,
от невежество, алчност и простотия,
и най-вече от голяма лакомия.


Лъжат, грабят и присвояват,
в последствие живота си даряват.
Живея винаги в голям страх,
от утрешният необуздан смях.


Животът им е като някой Фес,
вземайки го, днес или нощес,
живеят в разкош, от чужда пот
и са в заблуда, че това е живот.


А ние избираме „хляб или свинец",
или  заветния  вечен  венец.
Май епично  време  дойде
и живия на умрелия завиде.
 
Всеки от нас плаща своя дял,
за това, което навреме, не е видял,
плащаме всички в един глас,
за неправилния избор в захлас.

© Тея Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??